Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek, vélemények az otthontanulásról képes leírás - Otthontanulás - programok, távoktatás.tlap.hu
részletek »

Cikkek, vélemények az otthontanulásról - Otthontanulás - programok, távoktatás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: otthontanulas.tlap.hu » Cikkek, vélemények az otthontanulásról
Keresés
Találatok száma - 9 db
Az otthon tanulás gyakorlata; a múlt, a jelen  és a jövő?

Az otthon tanulás gyakorlata; a múlt, a jelen és a jövő?

A 20. század utolsó évtizedeiben egyre több gyereket tanítottak otthon, s ez a tendencia az elmúlt néhány évben tovább erősödött. A tanulmány egyrészt körképet ad arról, hogy a világ különböző térségeiben milyen a home-schooling jogi szabályozása, másrészt részletesen elemzi, hogy milyen okok, szülői motivációk következtében terjedt el ismét ez a történelem korábbi szakaszaiban természetesnek mondható jelenség.

Az otthontanulásról

Az otthontanulásról

A mai technológia fejlődése megteremtette a lehetőségét annak, hogy ne legyen szükség nagyszámú gyereket nagy csoportokba összeterelni és ott egy kaptafára formált tananyagokkal tömni a fejüket. Gondoljunk csak vissza saját iskolai éveinkre! Mindannyian tudunk olyan példákat találni, eseteket felsorolni, amikor is emberek az iskolarendszerben egész egyszerűen elvesztek.

Beszélgetés az otthontanulásról

Beszélgetés az otthontanulásról

Összehoztunk újra egy találkozót. Nagyon lenyűgözött a meghívott vendég beszámolója. Két otthon tanult gyermeke van, mint a ketten már felnőttek. Nagy élmény volt számomra, mert eddig nem találkoztam személyesen egy természetes tanulás követőjével, aki gyerekei már felnőttek!

Hajka blogja

Hajka blogja

Én az otthontanulásnak, más szóval magántanulásnak nem mondok nemet, de nem vagyok ellenére azoknak a személyeknek sem, akik szeretik az iskolát. Nekem soha nem hiányzott az iskola, de már találkoztam olyannal is, aki két évig otthon tanult, de nem tetszett neki: hiányoznak a cimborák.

Nágel Zsuzsanna

Nágel Zsuzsanna

Amikor egy gyerek iskolaérett lesz, a szülők alaposan utánajárnak, milyen iskolák közül választhatnak. Mérlegelik az alkalmazott pedagógiai módszereket, megnézik a továbbtanulási mutatókat, esetleg a PISA-felmérés eredményeit. Aztán az általuk fontosnak tartott szempontok szerinti sorrendet leginkább követő iskolába íratják be a gyereküket.

Otthon tanulunk

Otthon tanulunk

Sokat olvasok mostanság otthon tanulásról cikkeket, blogokat - és mivel izgalmasnak találom más emberek hogyan csinláják, gondoltam talán az is érdekes lehet, hogyan bírkózunk meg mi ezzel a feladattal.

Otthoniskola

Otthoniskola

A kormányzati ügyintézés legújabban elfogadott szabályai szerint 'A szülőket megilleti az a jog, hogy a gyermeküket - az ő véleménye tiszteletben tartásával - vallási és világnézeti meggyőződésének megfelelő oktatásban és nevelésben részesítsék.'

Otthonoktatás

Otthonoktatás

Az otthonoktatás, mint mozgalom, egy elkötelezett szülői hozzáállás gyümölcse. A szülők tudatosan felvállalják gyermekük nevelését és oktatását. Sokan úgy fogják fel, hogy az otthonoktatás a szülői szerep kibővítése.

Otthontanulók száma nő

Otthontanulók száma nő

A közelmúltig az Egyesült Államokban főleg a fehérek körében volt gyakorlat, hogy otthon tanítják a gyerekeiket, ám az utóbbi időben a fekete közösségnek is egyre több tagja fordít hátat az állami iskolarendszernek, és választja a gyerekek otthoni tanítását. A kérdés az, hogy miért?

Tuti menü